0774 698 096

contact@casia.ro

Logo Casia

Întreținere și Tratament

Lemnul este un material natural, care crește și se adaptează în funcție de condițiile meteorologice. Crăpăturile mari și mici, diferențele de nuanță a culorii și schimbările, precum și structura schimbătoare a lemnului nu reprezintă erori, ci rezultă din creșterea lemnului și sunt o particularitate a acestuia ca material natural.

Lemnul netratat (cu excepția grinzilor de fundație) devine gri după ce a fost lăsat netins o perioadă, poate căpăta nuanțe albastre și deveni mucegăit. Pentru a proteja detaliile din lemn ale produsului dumneavoastră, trebuie să le tratați imediat cu un conservant pentru lemn sau să utilizați serviciul de tratament al produsului oferit cu plăcere de Palmako. 

Se recomandă să acoperiți în prealabil plăcile de pardoseală cu un agent de impregnare a lemnului incolor, în special partea inferioară a plăcilor, la care nu veți mai avea acces după asamblarea casei. Doar astfel se poate preveni pătrunderea umezelii.

De asemenea, se recomandă să tratați ușile și ferestrele atât în interior, cât și în exterior, cu un agent de impregnare a lemnului. În caz contrar, ușile și ferestrele pot deveni vălurite.

După finalizarea asamblării produsului, se recomandă utilizarea unei vopsele de protecție împotriva intemperiilor care să protejeze lemnul de umezeală și radiațiile UV pentru finisare.

În timpul vopsirii, utilizați unelte și vopsele de înaltă calitate, urmați manualul de aplicare a vopselei și instrucțiunile de siguranță și utilizare ale producătorului. Nu vopsiți niciodată o suprafață în lumina soarelui puternic sau în timp ploios. Consultați un specialist în ceea ce privește vopselele potrivite pentru lemnul de rășinoase netratat și urmați instrucțiunile producătorului de vopsele.

Prin vopsirea corespunzătoare, durata de viață a produsului dumneavoastră va crește semnificativ. Palmako recomandă să inspectați casa în mod temeinic o dată la șase luni.